Inspiration til aktiviteter
Hvis du gerne vil have gang i fællesskabet i din boligafdeling, kan du starte en aktivitet sammen med dine naboer. Du er altid velkommen til at kontakte Aktive fællesskaber hvis du har behov for råd og vejledning i forbindelse med din aktivitet. Hvis der er en fællesskabsambassadør i din boligafdeling, kan de hjælpe dig med at finde andre beboere, der har samme interesser som dig. Vi glæder os til at høre dine idéer!
Inspiration til mindre fællesskaber
Klubber og fælles aktivitet er gode for både dig og din boligafdeling. De kan afhjælpe ensomhed og give stærkere naboskab. Nogle foretrækker store forsamlinger, men andre trives bedst i mindre grupper. Et mindre fællesskab på tre til otte personer samles om fælles interesser og lærer hinanden godt at kende. Her kommer en række eksempler på mindre fællesskaber.
Morgenmadsgruppe
Har du lyst til at kombinere morgenmad og fællesskab? Så kan en morgenmadsgruppe med andre beboere i din boligafdeling være noget for dig. Morgenmadsgruppen giver jer mulighed for at lære hinanden at kende over en kop kaffe og en bid brød. Det kan foregå hjemme hos dig eller i jeres fælleslokaler. Aktive fællesskaber hjælper med at stable gruppen på benene og medbringer morgenmaden de første tre gange.
Mandegruppe
Kunne du tænke dig at mødes med andre mænd om et emne, som du interesserer dig for? Så kan vi hjælpe dig med at starte en mandegruppe, hvor I bestemmer aktiviteterne. I en mandegruppe kan man lære andre at kende i boligafdelingen. Mødegangene kan bestå af et ugentligt møde til en cykeltur, en kopkaffe eller kortspil. Aktive fællesskaber står for aktiviteten de første tre gange.
Nørklegruppe
Kan du lide at nørkle og være kreativ, og har du lyst til at møde andre med samme interesse? Så kan en nørklegruppe være et hyggeligt fællesskab for dig. Nørklegruppen mødes typisk hver eller hver anden uge. Gruppen brygger en kande kaffe og sætter sig som med deres egne nørkleprojekter. Det kan være strik, syning, broderi eller lignende. Aktive fællesskaber hjælper med at afholde de første tre gange.
Gågruppe
Har du lyst til at kombinere motion og fællesskab? Så kan en gå-gruppe være noget for dig. En gågruppe mødes typisk en gang om ugen for at gå en tur sammen. Den kan eventuelt dele sig op i mindre grupper, så der er plads til forskellige ganghastigheder. Herefter aftaler gruppen et mødetidspunkt, hvor de drikker en kop kaffe eller te og får en snak. Aktive fællesskaber står for de første tre gåture.
Tre trin til opstart af gruppen:
- Du beder Aktive fællesskaber om hjælp på aktiv@dabbolig.dk 70 32 01 02.
- En medarbejder i Aktive fællesskaber står for de første tre gange, typisk en hverdag med en eller to ugers mellemrum.
- Tredje gang aftaler gruppen de kommende gange og fordeler ansvar mellem sig.
Beboerundersøgelser
Ønsker I at få indblik i beboernes ønsker til fællesskabet i boligafdelingen? Så kan Aktive fællesskaber udføre en beboerundersøgelse, hvor vi går dør til dør. Vi taler med så mange beboere som muligt og spørger til den enkeltes ønsker og behov for fællesskab.
Hvordan laves en beboerundersøgelse?
Beboerundersøgelser laves i samarbejde med bestyrelsen og Aktive fællesskaber, hvor beboerne spørges for at få indblik i deres behov og ønsker. Beboerundersøgelser kan give en forståelse af beboernes kendskab til aktiviteter i boligafdelingen og deres motivation for at indgå i nye fællesskaber.
Formålet med en beboerundersøgelse:
- At opnå viden om beboernes engagement i boligafdelingen.
- At indsamle viden og få flere beboere med i fællesskabet.
- At skabe fællesskaber på baggrund af beboernes ønsker og behov.
- At modvirke ensomhed.