Vildtbanegård siger stop til hærværk
Siden midten af september har boligselskabet Vildtbanegård i Ishøj været udsat for hærværk flere gange, end der kan tælles på én hånd. Det er især gået ud over ejendomskontoret og i et selskabslokale, som blandt andet er blevet dækket af graffiti, har fået sat ild til en container og fået smadret ruderne.
Efter første oplevelse med hærværk i form af graffiti, indkaldtes der til møde for ejendomskontoret, formanden i den pågældende afdeling, klublederen fra Ishøj Kommunes Gadeplan og DAB og der etableredes en god dialog med politiet. Til mødet blev parterne enige om, at tryk avler modtryk, og derfor forventede de ikke yderligere hærværk. De afventede.
Men hærværket blev værre, og resulterer nu i, at selskabet ændrer taktik.
- Konsekvens er vigtigt, fordi så sker der noget, fortæller Michael Petersen, der er ejendomsleder i boligselskabet.
Den nye taktik går ud på, at nu kommer der konsekvenser for de mistænkte, der kan være involveret i hærværk. De mistænktes familier får nu besøg af kommunen og politiet, og hvis de skyldige bliver pågrebet, vil familierne blive pålagt store erstatningskrav, og i værste tilfælde blive smidt ud af deres lejligheder.
Derudover vil politiet og kommunale ansatte opholde sig mere i området.
- Ved hjælp af godt samarbejde med politi og kommune i front skal det nok lykkes at få fat i de skyldige, afslutter Michael.
DAB's holdning til voldelige og kriminelle unge
DAB’s mål er, at boligafdelingerne, vi administrerer, skal være velholdte og trygge. Igennem det seneste år har DAB iværksat tryghedseftersyn i en række boligafdelinger, og vi arbejder tæt sammen med afdelingernes egne bestyrelser, kommuner og beboerrådgivere for at skabe en god social sammenhæng i boligområderne.
Fra tid til anden oplever vi desværre, at unge mennesker i boligafdelingerne opfører sig på en måde, der ikke bare er i strid med DAB’s mål og værdier men også med dansk lovgivning. De sætter ild til containere og biler, kaster med sten mod beboere eller mod politi- og ambulancefolk, eller de udøver anden form for hærværk. En opførsel, der skæmmer afdelingens øvrige beboere.
DAB finder det uacceptabelt, at beboere og andre, der færdes i boligafdelingen, føler sig truet eller utrygge, og vi anvender en række midler som eksempelvis konfliktmægling og et tæt SSP-samarbejde for at undgå sådanne tilstande.
Bliver en ung beboer dømt for vold eller hærværk, vil DAB i yderste konsekvens søge at få den unge og dennes familie sat ud af boligen. Det er i den forbindelse vigtigt at sikre en retssikkerhedsmæssig korrekt behandling af både de unge lovovertrædere, deres familier og de øvrige beboere i afdelingerne.
DAB vægter altså hensynet til afdelingens øvrige beboere højere end hensynet til de uskyldige medlemmer af de unge uromageres familier.