Sprudlende beboere vil indføre biodiversitet og liv i deres omgivelser
Tekst og foto: Johnny Gudmand
Dagens sidste solstråler er ved at falde over Grundejerforeningen Kildemarken, da fem engagerede mennesker møder op ved beboerhuset i Kildemarken III. De repræsenterer beboerne i de almene boligafdelinger Kildemarken og Kildemarken III, ejere, andelshavere og naboafdelingen Skovgården.
Inden det bliver helt mørkt, vandrer de i selskab med Ziff Hansen, landskabsarkitekt i DAB, ud for at se nærmere på området, inden de skal i gang med en workshop. De fremmødte er en del af et udvalg, der i et halvt år har arbejdet med at få skabt biodiversitet og liv i de grønne områder Og ideerne vælter frem efter få minutter.
- Vi vil gerne gøre noget for området. Biodiversitet er noget, der ligger mig nært, og jeg fik af bestyrelsen lov til at gå videre med det, og så fik vi nedsat det her udvalg, fortæller Mathias Stabæk, medlem af Grundejerforeningen Kildemarkens bestyrelse.
Per Sperling er beboer i Kildemarken, og han har lagt en kæmpe indsats i at researche. Det var også ham, der kontaktede DAB.
- Jeg gør det, fordi jeg selv brænder meget for det, men også fordi jeg kan mærke, at I brænder for det, sagde han til de andre.
- Vi har så mange lækre områder, og det kribler helt i fingrene for at gøre dem endnu mere spændende, fortalte Nadia Bressendorff fra Kildemarken III.
Næsten alt er muligt
Landskabsarkitekten lagde ud med at fremhæve det unikke ved udvalget og området. En af de vigtige pointer ved at invitere naturen mere ind på området lød:
- Næsten alt kan lade sig gøre, så længe I informerer om jeres tanker, så man ser, at der er mening med galskaben. Det er vigtigt, at I gør det tydeligt, at et tiltag er med vilje. Når I holder en skarp kant mellem det vedligeholdte og det vilde, kan man SE, at her er ’vildt med vilje’. Det er også vigtigt at huske æstetikken, der er ingen, som gider biodiversitet, hvis det ser for smadret ud.
Efter landskabsarkitektens oplæg, var det tid til at tegne og drøfte drømme og muligheder for området, og en plan for områderne blev nedfældet under et oversigtskort.
Hen mod slutningen af mødet kom Claudia Hage, fællesskabskonsulent i DAB, med nogle råd til gruppens fremadrettede virke:
- Det er vigtigt, at I tænker over at dele opgaverne imellem jer. I kan også se på, hvordan I kan bruge de andre beboeres kompetencer, hvor det giver mening, og så skal I hygge jer med hinanden i processen, så I ikke kører død i det.