Kaj Kling er død
Duften af pibetobak og lyden af træsko var kendetegnende for Kaj Kling, uanset om han skulle i brugsen eller til bestyrelsesmøde i DAB’s hovedkontor på Frederiksberg. Ved sidstnævnte blev hverdagstræskone dog skiftet ud med et par skinnende sorte af slagsen, men piben var den samme, og den havde sin faste plads i Kajs ene mundvig – i hvert fald frem til september 2007, hvor selskabet måtte vedtage en rygepolitik, og alle bestyrelsesmøder blev røgfri.
En anden ting, der kendetegnede Kaj Kling, var hans store engagement som beboerdemokrat, og hans ønske om at styrke det tætte, tillidsfulde samarbejde mellem beboere, ejendomsfunktionærer og beboerdemokrater.
Det kom blandt andet til udtryk, da Kaj Kling i maj 2003 lancerede Køgebrevet, et nyhedsbrev, der udkom kvartalsvis og primært var målrettet beboerne, men som også fik opmærksomhed i de lokale medier.
Køgebrevet fortalte historier om livet i boligafdelingerne, om ejendomsfunktionærernes arbejde, om bestyrelsesindsatsen og om nye tiltag i selskabet og, i mindre grad, i den almene boligsektor. Køgebrevet blev en succes og blev flittigt læst af beboerne, som også selv bidrog med stof til artikler. Køgebrevet gav ikke blot beboerne en større forståelse for den store indsats, ejendomsfunktionen og bestyrelserne gør for den almene boligsektor, det bidrog også til Køge almennyttige Boligselskabs positive omdømme gennem en større positiv eksponering i lokalaviserne.
Den lidt anderledes tilgang til at styrket samarbejdet i boligafdelingerne var typisk for Kaj Kling, der var kendt for at tænke i anderledes løsninger – og for sin fremsynethed. Gennem sine godt 40 år som beboerdemokrat handlede meget af hans arbejde om at fremtidssikre boligafdelingerne i Køge-selskabet. Eksempelvis udgav selskabet i juni 2008 rapporten Fornyelse og udvikling af beboerdemokratiet og selskabets service i Køge almennyttige Boligselskab.
Få måneder senere stod Kaj Kling i spidsen for en konference om fornyelse og udvikling af beboerdemokratiet, om ejendomskontorets serviceydelser og om den fremtidige markedsføring af Køge-selskabet for 30 beboerdemokrater, fra Køge-selskabets mange boligafdelinger.
Kaj Klings store engagement og hans ønske om at ”drive det til mere” havde han med sig helt fra sine unge år.
Kaj Kling blev født i Strøby Grøftemark den 27. maj 1932 og gik i Store Salby skole i syv år. Efter 7. klasse kom han i lære som maler og arbejdede først som malersvend og siden som maler. Men allerede i 1969 blev Kaj Kling ansat i den lokale fagforening som opmåler, kasserer og A-kassemedarbejder. Kaj Kling var ansat i fagforeningen frem til 1995, hvor han gik på efterløn.
Kaj Kling flyttede i 1962 ind i Skovparken med sin kone og sine to børn, hvor han straks meldte sig ind i den daværende lejerforening. Da lejerforeningen blev afløst af beboerdemokrati med en afdelingsbestyrelse, blev Kaj Kling i 1981 valgt som formand.
Fem år senere blev Kaj Kling valgt ind i selskabsbestyrelsen for Køge almennyttige Boligselskab, hvor han blev formand i 1994. På DAB’s repræsentantskabsmøde i maj 1997 blev Kaj Kling valgt til DAB’s bestyrelse, hvor han i 11 år var medlem frem til repræsentantskabsmødet i 2008.
Kaj Kling var kendt og respekteret af mange for sin store aktivitet - både som faglig tillidsmand og sine 27 år som formand for Køge alm. Boligselskab.
Kaj Kling afgik ved døden den 13. april og ville være blevet 88 år den 27. maj 2020.
Æret være hans minde.
Bisættelsen finder sted fredag den 17. april kl. 12 i Køge Kirke.