Før var Signe afdelingssekretær, nu er hun ejendomsmester
Tekst og foto: Julie Grothen
Signe Juhl Weibel har været i lære som kontorelev i DAB og arbejdede som afdelingssekretær gennem fem år, før hun stoppede i 2020. Så uddannede hun sig som stresscoach og blev selvstændig. Men i slutningen af 2021 ringede telefonen.
- Jeg blev ringet op af Majken, der er afdelingssekretær i adm. 4, som spurgte, om jeg havde tid til at hjælpe på kontoret her i Hundested. Jeg var selvstændig som coach, men havde mulighed for at arbejde flere timer. På det tidspunkt var der kommet en ny ejendomsmester, som tidligere havde været en del af driften. Jeg kan rigtig godt lide koordinatorrollen, og jeg savnede at have kolleger, så jeg begyndte ugen efter, fortæller Signe Juhl Weibel, der selv bor i Hundested.
Hun blev ansat 25 timer om ugen som kontorassistent og arbejdede tæt sammen med den daværende mester.
- Vi sad sæt sammen. Jeg ville gerne lære ham op i systemerne, som jeg jo kendte fra min tid som afdelingssekretær med daglig kontakt til ejendomskontorerne. Jeg kom med på de fleste sager, deltog i de fleste møder og holdt mig opdateret. Jeg er typen, der undersøger tingene, hvis jeg hører om noget. Så på den måde blev jeg lært op, fortæller hun.
Vigtigt at kolleger bakkede op
Da ejendomsmesteren stoppede, blev Signe Juhl Weibel alligevel noget overrasket over, at hun blev anbefalet til jobbet.
- Det var selskabsbestyrelsesformandens forslag, og der var mega stor opbakning. Men før jeg sagde ja, var det vigtigt for mig at snakke med mine kolleger, som jo ville blive mine medarbejdere. Jeg ville ikke have sagt ja, hvis ikke de havde bakket mig op, men jeg er blevet taget sindssygt godt imod. Og det blev vedtaget på selskabsbestyrelsens møde i marts 2023, siger ejendomsmesteren.
I dagligdagen var det ikke så stor en omvæltning at gå fra kontorassistent til ejendomsmester.
- Det, der ændrede sig, var rent praktisk, at jeg blev godkender i ProMark, og at jeg nu havde ansvaret for budgetstyring og -kontrol. Styringen og koordinatorrollen havde jeg hele tiden haft. Men jeg er ikke bange for at sige, at jeg ikke kan det hele endnu. Og det er der stor respekt for og tålmodighed omkring, fortæller Signe Juhl Weibel.
Administration fylder 80 procent
Som ejendomsmester er det ikke nødvendigt at kunne det hele selv. For eksempel kan hun ikke skifte et blandingsbatteri, selvom det selvfølgelig er noget, hun kunne lære, understreger hun. Men rollen er en anden.
- Jeg er jo en blæksprutte eller, mere moderne sagt, en koordinator. Det er helt klart, at administration fylder 80 procent af dagen. Der er møder og henvendelser fra beboerne og eksterne. At kunne skrive en mail og formulere sig og dokumentere i et sprog, der giver mening, og at kende til alle systemer – det er sindssygt vigtigt. Som afdelingssekretær tog jeg koordinatoruddannelsen for at kunne have overblik over mange selskaber, og det er en stor fordel for mig nu, fortæller Signe Juhl Weibel.
Også hendes uddannelse som stresscoach kan bruges på ejendomskontoret.
- Det er en force, jeg kan bruge her på kontoret, både i forhold til mine medarbejdere og mig selv. Men især over for beboerne. Det gør, at jeg er klædt på til at tale med de beboere, der for eksempel ikke har et arbejde og kan være stressede at det system, de en del af. Vi har også beboere, som ringer en ekstra gang og siger, at toilettet løber, men som i virkeligheden har brug for at tale. Og så gør vi det. Det er super vigtigt og skaber tryghed, forklarer Signe Juhl Weibel.
Det vigtige er respekten
Hun oplever ikke, at det er et problem, at hun er kvinde i et mandefag.
- Jeg har ikke oplevet disrespekt. Da jeg spurgte kollegerne, om de var ok med det, hvis jeg blev ejendomsmester, var der en, som sagde, at det var første gang, han skulle have en kvindelig chef, men det blev sagt som noget godt, fortæller hun og tilføjer:
- Det betyder ikke noget, at jeg arbejder sammen med mænd. Det vigtige er respekten for hinanden, og det er en kæmpe værdi blandt os allesammen.
Signe Juhl Weibel er landet på den helt rette hylde, selvom det ikke lå i kortene, dengang hun begyndte som kontorelev.
- Jeg kan lide at være med til at sætte et præg på noget og være med til at inspirere. Jeg har lyst til at bryde strukturer og rammer, som ikke giver mening. Hvis det ikke passer med vores dagligdag, så ser jeg mulighed for at ændre på det. Og jeg har et rigtig godt samarbejde med Kim, der er driftschef, med selskabet og samdriften, siger hun.