Flyvsk fotokonkurrence: Flotte fuglehuse - se billederne
I 2024 har Landskab i DAB leveret en opskrift på et nemt og velfungerende fuglehus og opfordret til, at børn og voksne i boligafdelingen hjælpes ad med at bygge dem. Samtidig blev der inviteret til fotokonkurrence. Her kan du se nogle af de indsendte billeder.
Vinderne har fået gavekort på 500 kroner til planteindkøb - stort tillykke!
Sådan bygger vi fuglehuse i afdelingen
Carlsro, Rødovre alm. Boligselskab – indsendt af Carina Sciacca, som er sekretær for bestyrelsen.
”Lørdag den 21. september var beboerne i Carlsro inviteret til at bygge fuglehuse. Fuglelivet er vigtigt for afdelingen, og derfor var der stor opbakning til dagen både fra bestyrelsen og personalet i afdelingen. Der var indkøbt træ og maling til at bygge fuglehuse, og dagen forløb rigtig godt med mange interesserede beboere. Den yngste deltager var 1 år og den ældste deltager var 92 år, og alle fik bygget og malet flotte fuglehuse til gavn for biodiversiteten. Dagen sluttede med grillpølser og sodavand til alle. En helt fantastisk dag i helt fantastisk vejr.”
Landskab siger: Fantastisk syn når beboere i alle alder tager initiativet til sig og vil gøre noget godt for fuglelivet. Det giver glæde, sammenhold og ejerskab.
Sådan bygger vi fuglehuse i afdelingen
Rosenkildevænge, Slagelse alm. Boligselskab – indsendt af Ulla Pedersen, som er medlem af pårørenderådet.
”Pårørenderådet ved Rosenkildevænge besluttede, at der skulle fremstilles fuglehuse sammen med beboerne. Rosenkildevænget er en afdeling under Slagelse almene boligskab med boliger til personer med nedsat funktionsevne. Alle beboerne deltog enten aktivt eller ved at se på. Så nu ventes der spændt på, om der vil flytte fugle ind. Dagen blev afsluttet med kaffe og kage.”
Landskab siger: Selvfølgelig skal beboere i ældreboliger omgives af fuglekvidder og naturen omkring sig. Vi glæder os at høre om nye beboere i træhusene.
Fuglelivet hos os
Ådalsparken, Hørsholm almene Boligselskab – indsendt af Steen Andersen.
”Lige et par billeder af en musvåge, der i foråret 2024 holdt til i vores boligområde, måske fordi den havde en beskadiget fjer på den ene vinge, men den ernærede sig en del af regnorme fra vores boldbaneområde, og var utrolig upåvirket af, at der færdedes mennesker i dens nærhed. Fuglen opholdt sig i området cirka tre uger hvor vi så den næsten dagligt”.
Landskab siger: Det kan næsten ikke være vildere end at se en rovfugl i sin boligafdeling. Det fortæller noget om artsrigdommen på afdelingens udearealer og omgivelserne, som er med til at skabe optimale forhold for fuglelivet.
Hvis du klikker på billedet herunder, kan du se flere fotos.