Driftsleder om motionsprojekt: ”Det har været superfedt”
Tekst og foto: Johnny Gudmand
Siden august 2023 har medarbejdere tilknyttet ejendomskontoret i Vildtbanegård fået ekstra sved på panden. Det skyldes, at de har været en del af Projekt Motion.
Projektet går ud på at optimere medarbejdernes generelle sundhed og trivsel samt forebygge arbejdsskader gennem styrketræning og øvelser, der kan mindske kroppens overbelastning.
Medarbejderne har været inddelt i to hold, der onsdage fra klokken 12.30 til 14.30 på skift gik en time og trænede en time. I december havde medarbejderne deres sidste træning.
- Det har været superfedt. Det giver et styrket sammenhold, fordi det er en anden måde at være sammen på. Den hårde træning er ét element, og gåturene, hvor man kan snakke, er et andet. Det har været super positivt, siger Jan Steinert, driftsleder for områder i boligselskabet.
Taget godt imod
Anne Marie Holst, træner, kostvejleder og biopat, har stået for træning, kostvejledning og meget mere, og medarbejderne har fået meget ud af det.
- Vi har fået en større bevidsthed om, hvad der er godt og skidt. Både i forhold til kosten, og hvilke øvelser der er gode at træne for netop os. Vi har brugt håndvægte i stedet for maskiner for både at træne styrke og balance. Mange af medarbejderne har taget godt imod det, og langt de fleste synes, at det var en god idé. Vi har fået meget ud af det, forklarer Jan Steinert.
Selskabet bakker op
Motionsprojektet er støttet af Nykredits Fond med et beløb på 71.575 kroner, og da projektet var ved at nærme sig sin afslutning, henvendte bestyrelsen sig til medarbejderne. Beboerdemokraterne ville høre, om ejendomsfunktionærerne havde lyst til at fortsætte med at motionere.
Det havde de, og der blev indhentet et tilbud. Det lød på 81.000 kroner for et år med en times motion en gang om ugen, og bestyrelsen godkendte det på sit møde i slutningen af november.
- Vi syntes, det var en fantastisk idé og et godt projekt, og at det skulle have lov at fortsætte. Vi ville gerne have, at medarbejderne fortsat havde den mulighed. Det giver en god trivsel, og det har vist sig at være en kæmpe succes. Ledelsen på ejendomskontoret har sikret, at alle har deltaget, og det er godt. Vi har fået rigtig gode tilbagemeldinger på projektet. Gode, sunde og tilfredse medarbejdere gør også et godt stykke arbejde, så det er både vigtigt for den enkelte og for os og beboerne. Vi glæder os til at se, om det påvirker sygefraværet, siger Dorte Hjort, der er formand i Vildtbanegård II og næstformand i Vildtbanegård Det Sociale Boligselskab af 29. januar 1946.
Jan Steinert glæder sig, ligesom næstformanden, til at se på, hvordan projektet påvirker statistikken.
- Vi har været i gang i fire måneder, og det er relativt kort tid i forhold til at kunne sige noget om, hvordan det for eksempel har påvirket antallet af sygedage. Nu kører vi et helt år mere, og så må vi se, hvad det har betydet til den tid. Fastholdelse er et emne, vi taler meget om, og jeg tror, et projekt som det her kan have positiv virkning, for det betyder meget, at man på alle måder har det godt på sit arbejde, siger Jan Steinert.
Mange bliver
På ejendomskontoret er der rigtig mange medarbejdere, der har været ansat i mange år, og sådan skal det blive ved med at være. For Dorte Hjort er enig i, at fastholdelse er vigtigt.
- Vi skal som boligselskab gøre noget godt for vores medarbejdere, ligesom andre virksomheder skal. Jeg tror, det spiller ind på, at medarbejderne har lyst til at være her. Mange har været her i mange år, og vi har ikke et problem med at fastholde dem. Mit indtryk er, at medarbejderne sætter pris på de ting, vi gør for dem, siger Dorte Hjort.
I samdriften er der fire boligafdelinger og i alt 28 medarbejdere, og deltagelse i motionsprojektet er frivilligt. Her på siden har vi fremhævet nogle af udtalelserne fra deltagerne.
- Større bevidsthed i valg af fødevarer. Mere fokus på styrke. (Tabt 0,5 kg)
- Bedre socialt, mere frisk om onsdagen efter træning. (Taget 1 kg muskler på)
- Mere energi, gladere. Nemmere at styre sukkerindtag, også når det står fremme. (Tabt 4,1 kg)
- Mere glæde energi. Bedre humør. Er stærkere og har bedre kondi. 11 år yngre. (Tabt 5,6 kg)
- Gåturen er godt for det kollegiale. Er begyndt at hjemmetræne.
- Bedre motivation og glæde i kroppen. Kan mærke bedre styrke, især i ryggen. Fedt socialt.