SØGER DU ET ERHVERVSLEJEMÅL?

SØGER DU EN NY BOLIG?

DABs boligsøger
LEDIGE BOLIGER

KLIK HER FOR AT FINDE EN BOLIGAFDELING

To ildsjæle skaber glæde og sammenhold

Bent Hansen og Hrefna Frederiksen står bag arrangementer, der skaber livsglæde hos beboerne i Skovbo Ældreboliger. I tirsdags var de i køkkenet og serverede bøf Stroganoff

Der dufter helt vidunderligt i køkkenet i Duehuset. Kødet simrer og kartoffelmosen er næsten klar. Bag døren og inde i festlokalet høres der latter og klirrende glas. Det er tirsdag aften og der er fællesspisning i Skovbo Ældreboliger i Bjæverskov.

- I aften er vi 18 til spisning, fortæller Bent Hansen, der selv har brugt eftermiddagen på at skrælle alle kartoflerne.  Bent er sammen med Hrefna Frederiksen initiativtager til fællesspisningen.

- Bare fordi man er 70 år, så behøver man jo ikke at gå helt i stå, vel, siger Hrefna og langer et par gryder over bordet. Selv er Hrefna 34 år og afdelingens yngste beboer.

- Jeg kom hertil for otte år siden. Jeg havde været syg af kronisk stress og havde brug for absolut ro, og her er der ingen, der holder fest til klokken fire om morgenen. Så her ville jeg gerne bo, fortæller hun med et stort smil. Hrefna kalder selv afdelingen for 'en stor, glad familie'.

Mad skaber fællesskab
For præcist et år siden flyttede 65-årige Bent Hansen ind, og der gik ikke længe før han og Hrefna mødte hinanden og blev enige om, at der måtte ske noget mere i afdelingen. Noget, der kunne skabe glæde og sammenhold.

- Mad har altid skabt fællesskaber, så derfor tog vi initiativ til en omgang fællesspisning – og det er heldigvis blevet til mere, siger Hrefna, inden hun springer ud ad døren med en portion bøf Stroganoff til en beboer, der desværre er syg og ikke selv kan deltage i aften.

God mad og dejlig vin er dog langt fra det eneste som beboerne kan glæde sig over. I midten af maj er der arrangeret en blomster-bytte-dag, hvor beboerne kan komme med deres stiklinger, overskudsløg, blomsterpotter eller andet, de vil bytte med naboerne. Der ud over har beboerne i afdelingen også arrangeret ugentlige gå-ture, kortspil og sang.

Svært i starten
- Når man nu har et fælleshus, så synes jeg også, vi skal bruge det, fortæller Bette Davids, der har boet i afdelingen i ti år. Og den holdning deler de andre ved bordet også.

- Jeg synes det er rigtig fint med alle de aktiviteter, vi har. Og jeg kommer hver gang, der er spisning. For dem der er her i dag, de bestemmer, hvad vi skal spise næste gang. Det er da demokratisk, synes du ikke? Spørgsmålet kommer fra Ella Jensen.

Tilbage i køkkenet står Hrefna Frederiksen fortsat over gryderne.

- Fællesspisningen var da lidt svært at få op og køre i starten. Mange var skeptiske, men Bent og jeg ville det her. Det skulle blive til noget, det var vores holdning. Og heldigvis så kører det fint nu og vi kan se, at flere og flere melder sig til. Så bliver jeg så glad, slutter hun.

Skovbo Ældreboliger er en del af Køge almennyttige Boligselskab. Du kan læse mere om afdelingen her: http://www.dabbolig.dk/default.aspx?site=134116&func=frontpage.vcard

20.april.2015/kew

Billedtekst:
Bent Hansen og Hrefna Frederiksen (nederst) byder inden for til fællesspisning i Duehuset i Bjæverskov. Foto: Thomas Brolyng Steen