SØGER DU ET ERHVERVSLEJEMÅL?

SØGER DU EN NY BOLIG?

DABs boligsøger
LEDIGE BOLIGER

STYRINGSREFORMEN - SPØRGSMÅL OG SVAR

Tillykke med de 100 år, Rita

I dag kan Rita Bording fejre sin 100 års fødselsdag. De seneste 36 år har hun boet i Kongevænget i Hillerød.

Hun er født under 1. verdenskrig. Det var dengang Christian den 10. var konge, og da Rita Bording møder verden for første gang er de danske tjenestepiger netop blevet forfremmet til husassistenter. Alt sammen er det historier fra en svunden tid. Men der er nu heller ikke meget fortid i kvinden, som tager imod i lejligheden på 3. sal i Kongevænget i Hillerød. Tværtimod.

- Der er da mange, der bliver 100 år. Er der ikke? Rita Bording smiler med hele ansigtet og byder indenfor.
I 36 år har hun boet i lejligheden på 3. sal og tager dagligt trapperne ned for at gå ud og handle ind. Fra lejligheden har hun en fantastisk udsigt over skoven.

- Da jeg flyttede ind kunne jeg se meget langt heroppe fra, men nu har jeg boet her så længe, at jeg har set træerne vokse op og blive kæmpe store, siger hun, da vi står på altanen.
Rita har arbejdet som lærer i hele sit liv i København, her boede hun også sammen med sin mand. Deres tre børn var for længst flyttet hjemmefra og rykket mod Hillerød.

- Så da jeg gik på pension, ringede telefonen ofte. Det var mine børn, der spurgte, om jeg ikke lige kunne komme og passe børnebørnene – og det ville jeg naturligvis gerne. Til sidst så flyttede min mand og jeg til Hillerød, det var bare lettere, husker Rita.

Med tog til byen
Selv om man er 100 år, så kan man godt savne byens puls, så i sidste uge tog Rita med toget til København.
- Min familie kørte mig hjem igen, men det havde de altså ikke behøvet, smiler Rita mens hun laver kaffe i køkkenet.

- Jojo, jeg passer også selv lejligheden. Jeg har været så glad for at bo her. Naboerne har altid været så hjælpsomme og spurgt, om de skulle handle ind for mig. Gennem årene har jeg gået til så mange aktiviteter herude, men nu er de fleste af dem, jeg kendte, jo væk. Det er det triste ved at blive gammel.
I dag skal der imidlertid være stor fest. Hele familien, der involverer børn, otte børnebørn og ni oldebørn kommer til fødselsdag.

- Ved du hvad, i går talte jeg med min søns datter. Hun ringede fra USA og sagde, at hun kom hjem til festen. Det glæder jeg mig sådan til. I morgen holder jeg altså fri, men søndag går det løs igen. Vi skal vist ud til det helt store kaffebord.

DAB ønsker Rita et stort tillykke med dagen.


Billedtekst:
Rita med dagens første flotte fødselsdagskort. Indeni er en gave fra børnene, der inviterer deres mor på planteskole, så hun kan vælge blomster til sin elskede altan.


24.okt.2014/kew