SØGER DU ET ERHVERVSLEJEMÅL?

SØGER DU EN NY BOLIG?

DABs boligsøger
LEDIGE BOLIGER

STYRINGSREFORMEN - SPØRGSMÅL OG SVAR

Diiiing! Nu kommer biblioteket

Bogbude på cykel ringer på hos beboerne i Kongevænget. Projektet skal skabe sammenhold, siger afdelingsformand Lars Pedersen.  Kulturministeren satte de første læseheste i gang i weekenden

I de næste fire måneder får beboerne i Kongevænget i Hillerød biblioteket helt ind i stuen. I sidste weekend lød startskuddet nemlig til 'Hillerød Læser'.

Et projekt, der skal vække læselysten hos borgere, der aldrig eller sjældent læser skønlitteratur.

- Vi har læsset vores store ladcykler med masser af bøger – og så kører vi rundt mellem blokkene herude og går ind i de enkelte opgange, ringer på og tilbyder beboerne en god læseoplevelse, fortæller Emil Dall fra biblioteket. Det var kulturminister Marianne Jelved, der sendte de første bude af sted fra Brohuset, der er samlingspunktet for beboerne i Kongevænget.

- I er virkelig engagerede herude. Vi skal huske, at vi ikke alle er født med en bog i hånden. Litteratur skaber fællesskab og får os til at tænke. Vi bliver kritiske, når vi læser og kan bedre stille spørgsmål, sagde ministeren, inden hun sammen med Emil Dall kørte ud med de første bøger til beboerne.

Et fedt projekt
Over 100 interesserede havde trodset det lidt lunefulde vejr og var mødt op på plænen ved Brohuset, hvor der også var underholdning med danmarksmesteren i beatbox, Tahir, oplæsning og diskussion med forfatteren Adil Erdem og musik med Daniel Rosenfeldt.

Dagen igennem var digteren Claus Høxbroe vært på scenen, hvor han elegant førte publikum gennem programmet, der sluttede med en fantastisk buffet fyldt med mad fra hele verden, kreeret af beboerne selv.

- Det er et fedt projekt. Vi er jo det eneste boligselskab i Hillerød, der får besøg af bogbudene. Kongevænget ligger jo lidt udenfor byen, men tidligere kunne vi jo bruge skolebiblioteket længere oppe ad vejen, men det er lukket. Nu får vi alle tiders mulighed for at kunne læser bøger igen. Jeg håber, at projektet kan være med til at skabe sammenhold, sagde Lars Pedersen, der er formand for afdelingsbestyrelsen og også formand for Hillerød almennyttige Boligselskab.

 

22.sep.2014/kew


Billedtekst
Afdelingsformand Lars Pedersen i godt selskab med kulturminister Marianne Jelved og Emil Dall, der er bogbud. Den store, røde cykel skal nu fyldes med bøger og ud og trille i Kongevænget. Foto: Thomas Brolyng-Steen.