SØGER DU ET ERHVERVSLEJEMÅL?

SØGER DU EN NY BOLIG?

DABs boligsøger
LEDIGE BOLIGER

KLIK HER FOR AT FINDE EN BOLIGAFDELING

Gymnastik for alle

Lille Birkholm III lægger hver onsdag lokaler til stolegymnastik for Herlevs ældre medborgere

Det er godt at få rørt lemmerne – også selv om man er kommet lidt op i årene og benene måske ikke helt vil som man selv gerne vil.

I Herlev samles en lille gruppe motionister hver onsdag i Herlev almennyttige Boligselskabs afdeling Lille Birkholm III for at dyrke gymnastik på stole. Stolegymnasterne, som er i alderen fra 77 til 89 år, kommer både ude fra Herlev By og nogle af dem bor i selve boligafdelingen.

I tre år har Lille Birkholms fælleshus, Stamhuset, dannet rammen om de sunde aktiviteter, som starter med let opvarmning, hvorefter man går over til de mere styrkeprægede øvelser, hvor både bolde, håndvægte og træningselastikker indgår. Det er den frivillige instruktør, Halbjørg Soelberg, som guider stolegymnasterne gennem dagens øvelser.

- Vi er sådan en god gruppe på omkring 18 personer, fortæller Jytte Landsbo, som deltager som gymnast og selv bor i Lille Birkholm.

- Og så skiftes vi til at have brød med til kaffen bagefter. Det er en vigtig del af det.
 
Om man bor i afdelingen eller kommer ude fra byen, bliver der ikke skelet til, hverken til gymnastik eller den efterfølgende kaffe, for stolegymnastikken i Lille Birkholm er åben for alle – mindstealderen på 75 år er det eneste kriterium.
 
02.marts.2015/neg

Billedtekst:
Træningselastikker, håndvægte og bolde tages i brug, når stolegymnasterne mødes i Herlev.