SØGER DU ET ERHVERVSLEJEMÅL?

SØGER DU EN NY BOLIG?

DABs boligsøger
LEDIGE BOLIGER

KLIK HER FOR AT FINDE EN BOLIGAFDELING

Ældre beboere får hjælp til det praktiske

Beboerne i Kongevænget I og Kongevænget 2 i Hillerød får i disse dage hjælp til havearbejde, rengøring, maling og andre huslige gøremål af en gruppe unge mennesker.

Når sommeren nærmer sig, begynder beboerne i Hillerød almennyttige Boligselskabs afdelinger Kongevænget I og Kongevænget 2 at glæde sig. Hver sommer får afdelingen nemlig besøg af en gruppe unge studerende, der river en hel uge ud af kalenderen for at hjælpe ældre beboere med huslige gøremål, de ikke selv magter. Og denne sommer er ingen undtagelse.

Kilometervis af hække blev klippet i uge 27, da 40 unge fra KFS (Kristeligt Forbund for Studerende) hjalp med havearbejde og hvad beboerne ellers syntes, de havde behov for hjælp til. Og den frivillige arbejdskraft skabte glæde hos beboerne.

- De hjælper mig meget med haven – og så for eksempel med mine blå ting her, som jeg ikke selv kan komme op og få fat i og vaske af, fortæller en tilfreds, ældre beboer i et videoklip, som TV Spot har produceret, mens hun glæder sig over, at hendes blå service, der står øverst på køkkenets overskabe, får sin årlige vask.

Den ældre beboer er gangbesværet og bruger rollator. Hun har hverken mulighed for selv at slå græs og klippe hæk – eller hente ting ned fra høje skabe. Og hun er derfor glad for hjælpen fra de unge mennesker:

- De gør jo alting! Det er imponerende, siger hun. Jeg synes bare det er helt imponerende – og jeg er SÅ glad for det!

Super mulighed for beboerne
Beboerkoordinator Hanne Dalgaard (billedet), der til daglig arbejder i boligafdelingerne, har været med til at koordinere projektet:

 - Hillerød almennyttige Boligselskab har valgt at samarbejde med Grønnevang Kirke, fordi det er et super godt initiativ, forklarer hun til TV Spot. Tænk, at der kommer så mange unge mennesker og stiller deres arbejdskraft til rådighed for mennesker, der har brug for det. Det er en super god mulighed!

/jpr

Du kan se hele klippet her

Fakta: Assist er navnet på et samarbejdsprojekt mellem Hillerød almennyttige Boligselskab, Grønnevang Kirke og KFS – der står for Kristeligt Forbund for studerende. Formålet med Assist er at samle unge mennesker, uanset trosbaggrund, og hjælpe ressourcesvage beboere med forskellige praktiske opgaver.

Brohuset, der er afdelingernes beboerhus, lægger hus til de mange aktiviteter. Grønnevang Kirke står for indkvarteringen af de unge, der kommer fra hele landet.

Projektet bakkes op af områdets muslimske fædregruppe og der er således også muslimske unge blandt de studerende, der giver en hjælpende hånd.