SØGER DU ET ERHVERVSLEJEMÅL?

SØGER DU EN NY BOLIG?

DABs boligsøger
LEDIGE BOLIGER

KLIK HER FOR AT FINDE EN BOLIGAFDELING

Her har vi det godt

Sammenholdet i Ballerup almennyttige Boligselskabs afdeling Søtoften er helt unikt. Beboerne passer hinandens børn, holder fester sammen og tager på fisketur.

- Vi flyttede jo ind samtidig – alle sammen. Flyttebilerne holdt i kø herude på parkeringspladsen, fortæller beboer Erling Petterson som forklaring på, hvorfor de har det så godt sammen i boligafdelingen, der hører til Ballerup almennyttige Boligselskab.

- Har nogen problemer med at få passet børnene et par timer, så kommer de bare over til os, siger Erling, der nu er blevet pensionist og nyder sit otium i selskab med sin hustru Birthe.

- Ja, alle kender alle, men det er jo ikke sådan, at vi sidder lårene af hinanden, men vi hjælper hinanden og arrangerer for eksempel fisketure, fælles arbejdsdage, fester og julearrangementer, fortæller Erling.

Beboerne i Søtoften flyttede ind i de helt nye boliger i 2012, men ikke uden startvanskeligheder.

Boligerne, der er passivhuse, havde udfordringer med blandt andet varmen, men det er der heldigvis fundet en løsning på nu.

- Vi valgte helt fra starten, at vi ville have en positiv tilgang og dialog omkring vanskelighederne. Vi oplever, at det bliver meget lettere at komme igennem med vores ønsker, hvis vi er positive og har humor. Man bliver jo glad i låget af at bo her. Vi kunne aldrig tænke os at bo et andet sted. Her har vi vores eget hus og er tæt på gode naboer, fortæller Erling Petterson.

21.nov.2014/kew

Billedtekst: Erling og Birthe Petterson foran deres passivhus i Søtoften.

Foto: Thomas Brolyng Steen.