Vejledninger

DAB udgiver en række vejledninger samt brochurer, som du nemt kan printe ud.

Alle publikationer ligger som pdf-format, og derfor skal din pc have installeret gratisprogrammet Acrobat Reader, før du kan åbne dem.

acrobat_reader   

DAB's strategi

 

 

   DAB's strategi "Rum til udvikling"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
   

Om boligafdelingen og bestyrelsesarbejde

     
 

e-Syn

Vejledningen fortæller om, hvordan elektroniske synsprocesser ofte resulterer i flere typer af besparelser - både administrative - men i særdeleshed også økonomiske for boligselskaberne.

 

 

 

     
   

sms-service

Med sms-systemet kan ejendomskontoret sende en sms dagen før et håndværkerbesøg, så håndværkeren ikke går forgæves, fordi beboeren har glemt aftalen. Det betyder øget service og fleksibel kommunikation med beboerne.

 

 

 

     
   

eDagsorden

eDagsorden er både et værktøj til forberedelse og til afvikling af bestyrelsesmøder. eDagsorden sparer tid på distribution og sikrer, at informationen altid er opdateret. eDagsorden er både brugervenligt for dig som bestyrelsesmedlem og for administratoren af dagsordner.

 

 

 

     

 

  Sådan holder afdelingen afdelingsmøde

Vejledningen fortæller blandt andet, hvordan et afdelingsmøde planlægges, hvornår det skal varsles, og hvad dirigentens rolle er.

Bagest i vejledningen er der en checkliste, som kan hjælpe dig med at bevare overblikket fra fastsættelse af mødedato til produktion af referat.

     
 

Istandsættelse ved fraflytning

Vejledningen fortæller om de tre forskellige ordninger, der findes for, hvordan beboere skal vedligeholde boligen: A-ordning, A-ordning med NI-beløb og B-ordning. Det fremgår af afdelingsreglementet, som findes på den enkelte boligafdelings hjemmeside, hvilken ordning, der gælder.

     
   

Idekatalog til afdelingsmødet

I vejledningen finder du gode råd til, hvordan du planlægger et spændende og informativt afdelingsmøde, der trækker fulde huse.

     
   

Afdelingens budget

Her får du en kort introduktion til hvad afdelingens budget betyder for afdelingen, hvem der har ret til at ændre i det, og hvad de overordnede poster dækker.

     
   

Sådan læses afdelingens budget

Ønsker du en detaljeret gennemgang af budgettet - konto for konto - er det denne vejledning, du skal have fat i. Her forklares kort og præcist, hvilke udgifter de forskellige konti dækker.

     
   

Beboerdemokrati

I vejledningen kan du læse om, hvordan du kan være med til at træffe beslutninger i din afdeling - gennem beboerdemokratiet.

Vejledningen giver dig også svar på spørgsmål om, hvad det kræver at stille op til afdelingsbestyrelsen.

     
   

Ny i afdelingsbestyrelsen

Vejledningen er til dig, der er valgt ind i en afdelingsbestyrelse for første gang. Her kan du blandt andet læse om, hvilke opgaver medlemmerne i bestyrelsen kan varetage, om samarbejdet med DAB og om de opgaver der knytter sig til afdelingens budget og regnskab i løbet af året.

     
   

Repræsentantskabsmødet

Vil du vide mere om, hvad afdelingens repræsentantskab er, hvilke typer opgaver det varetager, og hvordan det fungerer, skal du læse denne vejledning. Du får også ideer til emner, I kan drøfte på repræsentantskabsmødet og forslag til, hvordan I kan planlægge jeres møder, så I får et godt udbytte af dem.

     
   

Samarbejde

Her kan du læse mere om det vigtige samarbejde, der finder sted mellem afdelingsbestyrelsen, inspektøren, ejendomsmesteren og ejendomsfunktionærerne.

 

     
    Trivsel 

Vil du være klog på, hvordan du får det godt med dine naboer, skal du læse vejledningen om trivsel i boligafdelingen. Her kan du se de regler, som ofte gælder i afdelingen omkring støj, hustyr og vedligeholdelse.
     
 


Frivilligaktiviteter i boligafdelingen

Folderen henvender sig primært til medlemmer af afdelingsbestyrelsen og ildsjæle i boligområdet, der har brug for indspark til at igangsætte aktiviteter, motivere beboerne og bakke op om igangværende initiativer.

     
 

Varmemålere og varmeregnskab

Vejledningen forklarer, hvilke typer målere der typisk findes i almene boligafdelinger, hvordan de måler, og hvordan ejendommens samlede varmeudgift fordeles.

Der står også, hvordan varmeregenskabet er opbygget, og hvordan der afregnes med beboerne.

     
 

Minigenbrugsplads - til storskraldet

I 2020 skal Danmark have fordoblet anvendelsen af storskrald. I denne folder kan du læse om, hvordan du kan medvirke til at sikre en miljørigtig affaldssortering.

 

 

Om til- og fraflytning

Via borger.dk kan du nu melde din flytning på nettet. Klik her

 

Om ventelisterne

Synes du reglerne for ventelister er forvirrende, eller er du i tvivl om, hvordan du skriver dig op til en bolig? Svarene kan du finde i vejledningen 'Ventelisterne', som også fortæller om, hvordan boliggarantibeviserne virker. 

     
   

Indflytning

Vejledningen fortæller om, hvad du skal være opmærksom på, når du flytter ind i din bolig.

Du kan læse om, hvem der står for vedligeholdelsen af boligen, og hvordan du skal udfylde en indflytningsrapport. Sidst får du 9 gode råd om indflytning.

     
   

Fraflytning

I vejledningen om fraflytning får du gode råd om opsigelse, fraflytning og istandsættelse af din bolig.

Der er også infomation om, hvordan man holder et førsyn, og hvordan du undgår en stor flytteregning.

 

     
Foto er på vej  

Opsigelsesblanket

     
   

Fremleje

Mangler du overblik over reglerne omkring fremleje, er det denne vejledning, du skal have fat i. Her får du en hurtig indføring i de gældende regler og en huskeliste over de praktiske ting du skal sørge for i forbindelse med fremlejen.

 

Fremleje af en del af lejemålet

Fremleje oplysningsskema

     
   

Bytte bolig

Vil du bytte bolig med en lejer, er det en god idé først at læse Bytte Bolig vejledningen. Her får du gode råd om, hvilke regler der gælder på området og en huskeliste over alt det praktiske, der skal ordnes i forbindelse med dit boligbyt.

     
     Blanket til byt birum
     
   

Vedligeholdelsesordninger og NI-beløb

Vejledningen giver et overblik over de forskellige vedligeholdelsesordninger, som findes i dag.

A-ordning med NI-beløb, A-ordning med faktisk istandsættelse og B-ordning.

     


Om boligen

 


 

 

Forsikring  

Vejledningen omhandler de forskellige forsikringsmuligheder, der er for boligafdelingen og giver en kort beskrivelse af den enkelte forsikrings dækningsområde.

     
  Indboforsikring

Her kan du læse om, hvor vigtigt det er, at tegne en indboforsikring.
     
 

Sundt indeklima

Vejledningen giver nogle enkle gode råd til, hvordan du kan forbedre indeklimaet i boligen for dig og din familie, og hvordan du kan holde på varmen og spare penge og energi..

     
 


Væk med skimmelsvamp

Her kan du læse om en række gode råd til, når skimmelsvamp skal væk og hvordan du tager kampen op, hvis skimmelsvamp har fundet vej ind i din bolig.

     
 

Indeklima

Vejledningen fortæller, hvordan du opnår et sundt indeklima i din bolig - fra regelmæssig udluftning, til gode råd om madlavning og rengøring.

Bagest i vejledningen er der en test, som kan hjælpe dig med at teste indeklimaet i din bolig.

     
 

Paraboler og antenner

Vil du gerne sætte en antenne eller en parabol op, men er i tvivl om, hvorvidt det er tilladt? Så er det en god idé at læse vejledningen, som giver eksempler på de regler, der er gældende på området.

     
 

Udskiftning af varmemålere

Her kan du læse om, hvor ofte og hvordan varmemålere skal udskiftes. Hvordan aflæsning af radioaflæste målere foregår. Og hvor meget det koster afdelingen.

     
 

Efter branden

Vejledningen giver gode råd til, hvad du skal gøre, hvis der har været brand i din bolig. Du kan læse om genhusningsmuligheder, istandsættelse af din bygning/bolig og om erstatning for beskadiget indbo.

     
 

Efter oversvømmelse, hvad gør jeg som beboer?

 Vejledningen fortæller, hvordan du skal bære dig ad, hvis din bolig eller dit indbo bliver skadet på grund af vand.

 

     
 

Efter oversvømmelse, hvad gør ejendomskontoret?

Vejledningen fortæller, hvordan ejendomskontoret griber sagen an, når der opstår vandskade på bygninger og inventar.

     
Diverse brochurer    
     
 

Sundhedseftersyn

Brochure til boligafdelingerne om DAB's sundhedseftersyn.

     
 
 

Sundhedseftersyn

Brochure til beboerne om sundhedseftersyn i boligen.

     
  Tryghedseftersyn

Brochure til bestyrelsesmedlemmer om tryghedseftersyn i afdelingen.
     


  Fremtidssikring

Brochure til bestyrelsesmedlemmer om fremtidssikring af boligafdelinger.
   

 

 
Energisparetips

Brochure til bestyrelsesmedlemmer om at få energisparetips fra den grønne ambassadør
     
 

 

Erhvervslejemål

Brochure til bestyrelsesmedlemmer om at udleje erhvervslejemål

     
 

 

 

5 trin til offentliggørelse

vejledning til bestyrelsernes webmaster i nem-upload af dagsordener og referater

     
 

Den nye kontoplan

Vejledning til ejendomsfunktionærerne.

 

Siden er sidst opdateret i juni 2015

Til toppenHar du glemt din adgangskode, kan du få tilsendt en ny, hvis du har indtastet din e-mailadresse som dit brugernummer. Skriv din e-mail adresse i feltet brugernummer og klik på ’Glemt kode’.
NYHEDER

02-10-2015 11:08:00

Bredalsparken - helt unik
Boligerne i Hvidovre er kommet på top ti listen over de vigtigste boligbebyggelser fra 40'erne og 50' erne - og det kan man godt forstå.
>> Læs mere

30-09-2015 15:53:00

Ådalsparken får nyt tilbud i området
Sproghuset, som er et kommunalt tilbud for børn mellem fire og seks år med sprogvanskeligheder, er nu flyttet til Ådalsparkvej 65.
>> Læs mere

28-09-2015 15:31:00

Vibevænget sparer penge på brugte fyr
Takket været ejendomsmester Peter Hyldahl Sørensen sparer Vibevænget i Gladsaxe penge på at opkøbe brugte fyr fra boligafdelinger, der er gået over til fjernvarme.
>> Læs mere

25-09-2015 13:02:00

Rødovre effektiviserer
Rødovre almennyttige Boligselskab er i startfasen med at effektivisere driften.
>> Læs mere

23-09-2015 16:15:00

Miljøvenlige delebiler
Beboere i Ellemarken får nu mulighed for at være med i fordelagtig delebilsordning.
>> Læs mere
OKTOBER   <Forrige / Næste>
mationtofr
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
   © DAB - Powered by cBrain
DAB   FINSENSVEJ 33   2000 FREDERIKSBERG   TELEFON 77 32 00 00   FAX 77 32 00 01   CVR 5577 5214 KONTAKT DAB